Voor particulieren & bedrijven | Laagste prijzen

Hoe moet u uw houten wandpanelen installeren?

Alvorens we aan de feitelijke installatieinstructies beginnen, moeten we eerst nog een paar belangrijke tips delen:

Pak de houten wandpanelen 72u vóór plaatsing uit en leg deze horizontaal in de ruimte waar ze geplaatst zullen worden. 
Op deze manier kunnen de wandpanelen zich naar de ruimte zelf zetten en staat u niet voor een onaangename verrassing wanneer de houten wandpanelen reeds geplaatst zijn.
Het is ook aan te raden om een pneumatische hamer te gebruiken. Geen verplichting, wel een verlichting van het werk. Uiteraard gebruikt u ook best een waterpas. De nerven van het hout & de ruimtes tussen de panelen blijft best overal gelijk. 

Plaatsing van houten wandpanelen 

 

Schroef latten (15 x 40 mm) tegen de muur op een onderlinge afstand van maximaal 40 cm. Vergeet niet een frame rond ramen en deuren aan te brengen. Zorg voor luchtventilatie tussen de latten.

Maak gebruik van de ruimte tussen de latten voor het trekken van kabels en leidingen. Het wordt aanbevolen extra latten in de onderconstructie aan te brengen als er een zwaar gewicht wordt opgehangen zoals een (boeken)plank of schilderij.

Let er op dat de constructie waterpas is, breng indien nodig spietjes aan onder de latten. Voor het isoleren van uw wanden, plaats glaswol of een ander materiaal tussen de latten.

Zorg voor latten die minimaal 15mm dikker zijn dan het glaswol. Besteed veel aandacht aan het plaatsen van het eerste paneel, het bepaalt het uiteindelijke resultaat!

Controleer tijdens het plaatsen voortdurend dat de panelen recht zitten ten opzichte van elkaar. Laat een 10mm voeg tussen de panelen en de vloer. Bevestig de panelen met nagels (20x1,2mm- 25x1,4mm) of nieten (13x6mm-25x6mm).

Wall Design Factory raadt de bevestiging met clips af. Voor een goede ventilatie van de panelen, wordt het aanbevolen aan de bovenkant en onderkant van de wand een ventilatierooster aan te brengen.

Uiteraard krijgt u bij elk product een uitgebreide documentatie die u tot in de details uitlegt hoe u precies uw nieuwe aankoopt installeert. Check zeker ook de plaatsingsdocumenten op de website!

Indien u vragen of opmerkingen heeft, kan u ons uiteraard steeds contacteren.


Muurdecoratie
Doe-Het-Zelf
Muurpanelen
Houten Wandpanelen
Installatie

Gratis advies - kom op gesprek